Λεύκανση δοντιών

Ποιες μέθοδοι λεύκανσης δοντιών υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 μέθοδοι λεύκανσης των δοντιών που μπορεί να επιλέξει κάποιος να κάνει:

1η μέθοδος

Πραγματοποιείται στο σπίτι με ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες. Εφαρμόζονται τη μέρα ή τη νύχτα. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει ακριβώς τις οδηγίες του γιατρού. Αφού ο γιατρός καταγράψει το χρώμα των δοντιών, δημιουργεί εξατομικευμένα μασελάκια. Στη συνέχεια, θα δοκιμάσει αν αυτά τα μασελάκια εφαρμόζουν τέλεια στο στόμα του ασθενή και θα δώσει το λευκαντικό υλικό που του ταιριάζει. Ο ασθενής εφαρμόζει το ειδικό λευκαντικό για τις ώρες που θα ορίσει ο γιατρός μέσα στην ημέρα. Το λευκαντικό υλικό δεν πρέπει να φτάσει στα ούλα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μέρες που θα ορίσει ο γιατρός, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση.

 

2η μέθοδος

Πραγματοποιείται στο ιατρείο με laser ή ειδικές λάμπες λεύκανσης ή συσκευή φωτοπολυμερισμού (μπλε φως). Αυτή η μέθοδος γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρό και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά. Αρχικώς, απομονώνονται τα ούλα διότι το λευκαντικό υλικό δεν πρέπει να φτάσει εκεί. Στη συνέχεια, εφαρμόζει τη μέθοδο λεύκανσης που έχει επιλεγεί, δηλαδή με laser ή λάμπες λεύκανσης ή μπλε φως.

 

 

3η μέθοδος

Γίνεται συνδυασμός των 2 μεθόδων. Δηλαδή ο ασθενής αρχικώς κάνει τη θεραπεία του στο ιατρείο και στη συνέχεια, στο σπίτι με τα ειδικά μασελάκια για λίγες μέρες. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει τα θετικά και των δύο θεραπευτικών μεθόδων.